/ БГНЕС
Днес започна ваксинирането в МБАЛ-Благоевград, първи си сложи ваксина управителят ѝ д-р Огнян Митев, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

„Това е единственият начин да пресечем вируса, разпространението му и да се върнем към нормалния начин на живот. Технологиите са напред, разчитаме на ваксините, защото са направени от професионалисти. В тоя дух са правени и други ваксини. Аз мисля, че това е една добра ваксина, времето ще покаже. Получехме днес 10 флакона, което са 50 дози. Днес ще се ваксинират 10-15 души“, каза д-р Митев.

„Раздадохме ваксини на всички многопрофилни болници и ЦСМП. Общо за Благоевградска област ни дадоха 40 флакона, което означава 200 дози, в един флакон има 5 дози. Желаещите са много, но сега са ни дали символична бройка. След 15 януари чакаме много по-големи количества и тогава започва масовата имунизация. Ще се ваксинират всички желаещи според болничните списъци“, обясни д-р Мончева от РЗИ.

Тя добави, че ще се ваксинира, но на следващия етап, когато дойдат по-голяма доза ваксини.

„Днес има само един случай на КОВИД-19. Мерките работят. Радвам се, че всички се научиха, че трябва да спазват мерките, за да намалее заболеваемостта“, добави директорът на отдел „Контрол на заразните болести“.
БГНЕС