Започна четвъртото издание на „Талантино“ в Благоевград
Започна четвъртото издание на „Талантино“ в Благоевград / Снимка: Община Благоевград

Преглед на театралните школи Талантино“ за четвърта поредна година събира младите таланти на българската театрална сцена. Превърналият се в традиция фестивал отново ще бъде наблюдаван от компетентно жури, а за призовите отличия ще се борят 23 представления. Официално началото на фестивала бе поставено от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности в Община Благоевград Христина Шопова, голямата българска театрална и кино актриса Мария Статулова, актьорът сред водещите и водещият сред актьорите Николай Станоев и организаторът на събитието – директорът на Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ Бранимир Митов.

„Талантино“ се превърна в традиция и няма да скрия удовлетворението си от това, че именно този фестивал завършва един голям цикъл в Благоевград, който започна на 7 май. Това е нашият голям финал на всички културни събития, които община Благоевград предоставя на жителите и гостите на града. Надяваме се никой никога да не си позволява да закрива фестивали, които носят само позитивни емоции, мисли и контакти, защото когато тези деца растат в такива условия, никой никога няма да им промени чувството за естетика, няма да поемат в грешни посоки, а ще знаят какво искат в живота и как да го получат“, каза в част от приветствието си заместник- кметът Христина Шопова.

Тази година, прегледът на театрални школи ще се проведе в рамките на четири дни. Големият финал ще бъде поставен на 24 юни от 21.30 часа с впечатляващо огнено шоу и връчването на благоевградските „Оскари“ за млади таланти и техните преподаватели.

Веднага след откриването на четвъртото издание на „Талантино“ фестивалната вечер продължи с впечатляващо и забавно изпълнение на театрална школа „Ер малък“, които предизвикаха много усмивки и добро настроение в зрителите в пълната зала на Младежки дом с „Любовни трепети и въздишки“ по А.П. Чехов.

Днес е вторият ден от театралния фестивал, който започва с Арт Асоциация „Водолей“- София и „АБВ- The Wall”, продължава с постановката „Малкият принц“ и ще завърши с „BG кръпки“ в 16.30 часа. След тях, от 19.00 часа на сцената ще излязат Театрална студия „Драмеди“- София с „Любовни местоимения“.