Задържаха наркодилър и обявен за издирване при полицейска акция в Банско
Задържаха наркодилър и обявен за издирване при полицейска акция в Банско / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Полицаи от Банско задържаха дилър на марихуана при проведена в неделя специализирана полицейска операция. В хотелски комплекс е установен 30-годишен мъж от Видин, у когото униформените открили 3 пакетчета от фолио, съдържащи суха марихуана. Видинчанинът е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая в Районното управление в Банско е образувано полицейско дознание.

В хода на операцията са проверени 42 хотела и заведения за регистрация на гости и персонал. Полицаите са установили при проверките 43 лица от криминалния контингент, които пребивават в курорта или работят в хотели. Всички те са доведени в РУП Банско, където са им снети обяснения и са предупредени съгласно Закона за МВР.

По време на операцията е установено и задържано едно лице, обявено за общодържавно издирване. Констатирано е и нарушаване на обществения ред от гръцки гражданин. Пътни полицаи са проверили в рамките на контролната акция 155 МПС. Нарушения по Закона за движение по пътищата не са констатирани.