/ Маргарита Петкова
За паркиране в синята зона на Гоце Делчев вече ще се плаща и със SMS, както и с предварително закупени талони. Решението бе взето на последната сесия на общинския съвет.

Цената на платеното паркиране остава по лев на час, а работното време от 8:00 до 18:00 часа в делнични дни.Друга новост е, че се въвежда платено паркиране на площад “Гоце Делчев” и около площад “Македония” в събота за времето от 8:00 до 13:00 часа.
 
Санкцията за снемане на поставена скоба за неправилно паркиране, която до сега беше 10 лева, се увеличава на 20 лв. Ще бъдат поставени указателни табели във всяка от подзоните, като новите правила ще действат от 1 юни, уточниха от общинската администрация.
 
Друга новост за жителите на града и общината са повишените цени на таксиметровите услуги. До сега  дневната тарифа за такси в Гоце Делчев е 86 ст. на километър, а нощната – 99 ст. С решение на Общинския съвет, за което настояваха местните таксиметрови превозвачи, дневната тарифа става 95 ст., а нощната – 1.25 лв. на километър.