Времето
Времето / netinfo

Над западните и централни райони днес ще преобладава слънчево и почти тихо време. В източните ще се задържи предимно облачно и все още ще духа до умерен северен вятър, който постепенно ще стихва. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, а максималните между 5 и 10 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.

По Черноморието ще е предимно облачно, на отделни места е възможно да прехвърчи слаб сняг. Ще духа умерен северен вятър, който постепенно ще отслабва. Максималните температури ще са между 4-6 градуса. Вълнение на морето 2-3 бала. Температурата на морската вода е 3-5 градуса.

В планините ще бъде предимно слънчево, с по-значителна облачност в масивите от Централна и Източна България. Там е възможно да прехвърчи слаб сняг. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6, на 2000 метра около 0 градуса.

Утре вятърът ще се ориентира от юг-югоизток и ще бъде слаб, в Източна България - умерен. Денят ще започне с предимно слънчево време над Западна и Централна България, по-късно облачността, средна и висока ще се увеличи, без валежи.

Над източните райони сутринта ще има значителна облачност, постепенно ще се разкъсва и намалява. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 7 и 12 градуса.

През нощта срещу неделя ще се заоблачи над цялата страна. В неделя ще завали дъжд, най-рано в западните райони, но до края на деня валежите ще обхванат цялата страна.

Подробна прогноза за времето днес и за 10 дни напред може да откриете на Sinoptik.bg