ВиК подменя канализацията на основни улици
ВиК подменя канализацията на основни улици / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

ВиК-Благоевград започна дейности по подмяна на канализацията на улица “Георги Попов” в квартал "Грамада" и на улица "14-ти полк", където в момента се изграждат две кръгови кръстовища. Това обяви на пресконференция директорът на водното дружество в Благоевградско Божидар Спасов.

„В проекта за изграждане кръговите  кръстовища, които се правят в момента от общинската администрация, не е включено подмяна на канализационната мрежа, но така или иначе ще се копае, затова реших, че точно сега е моментът за основен ремонт. Точно в тези райони канализацията е доста стара, има чести аварии", посочи Божидар Спасов.

"Проведохме сериозни разговори с кмета Костадин Паскалев, беше проявено разбиране от всички страни и се постигна решение - ВиК да подсигури материалите за едно от кръговите кръстовища, които са на стойност 35 000 лева, а пък общината пое ангажимента да асфалтира улица „Спартак”, на която дружеството вече приключва ремонтните дейности", коментира директорът Спасов.

"Ремонтите при кръговото кръстовище под бившата казарма, ще бъдат изцяло за сметка на ВиК. Вече започнахме от улица "Полковник Дрангов", изкопано е трасето и са положени тръбите до "14-ти полк". Ще се стигне до кръговото кръстовище, което е около 400 метра, стойността е близо 50 000 лева. Включването на абонатите след това към мрежата отново ще бъдат за наша сметка”, каза Божидар Спасов и уточни, че това няма да се отрази на цената на водата.