Бирсен Ибрахимова
Бирсен Ибрахимова / Снимка: Личен архив
Осмокласничката  в СУ “Св. св. Кирил и Методий”-гр. Якоруда Бирсен Ибрахимова спечели  първо място на VI Националния конкурс по речеви и комуникативни компетентности по английски език. На финала, който се проведе в Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“, гр. Стара Загора, младата дама се съревновава  с представители на елитни езикови гимназии-първенци от областните кръгове.

Младите хора разсъждаваха на тема: “Технологията създава повече проблеми, отколкото решава”.Блестящото представяне на Бирсен при защитаване на тезата и лекотата на комуникация при проведеното  интервю  впечатли  компетентното жури с международно участие, което единодушно й отреди първото място.Тя получи лични поздравления от всички членове,  представителя на МОН и  началника на РУО-гр. Стара Загора-Татяна Димитрова.

Постижението на момичето е гордост, не само за родния й град Якоруда, училището, в което се обучава и преподавателките й по английски език Таня Кундева и Татяна Калоянова, но и  за Област Благоевград, която за пръв път от старта на състезанието има първенец. 

Бирсен Ибрахимова се класира на финалния кръг след безапелационно представяне на регионално и областно ниво, където също завоюва първите места. Със своята ерудиция чаровната госпожица доказа, че и без допълнителна подготовка могат да се постигнат високи резултати.
Горди от постижението на Бирсен са и нейните родители- известните в региона лекари стоматолога д-р Ислям Дурев и лекарката д-р Айлин Куньова.