Студенти от ЮЗУ сезират Даниел Вълчев за строежа до Първо общежитие
Студенти от ЮЗУ сезират Даниел Вълчев за строежа до Първо общежитие / netinfo
Недоволството срещу строежа на новата сграда в непосредствена близост до Първо студентско общежитие изразява Студентският съвет на ЮЗУ в писмо до министъра на образованието Даниел Вълчев, областния управител на Благоевград Владимир Димитров, кмета на общината Костадин Паскалев и до председателя на местния парламент Костадин Хаджигаев.

В документа студентите апелират отговорните институции да предотвратят ескалиращото напрежение и бъдещи протести срещу построяването на въпросната сграда, като предприемат спешни и адекватни мерки.

В условията на студентското недоволство в южната ни съседка, както и трагедията, застигнала Студентски град в София, днес в Благоевград се нанася поредния удар към младите хора, твърдят от Студентския съвет, председателстван от Георги Георгиев.

Според възпитаниците на Югозападния университет след премахването на всички незаконни постройки на територията на висшето училище с неимоверните усилия на ректорското ръководство, сега наново започват проблемите с издаденото скандално разрешително за строеж на 8-етажна жилищна сграда само на няколко метра от входа и прозорците на току-що ремонтираното Първо студентско общежитие.

С разрешение за строеж №338 от 17 ноември тази година на главния архитект на община Благоевград арх. Виолета Спасова, е дадено съгласие за съзнателен тормоз на студентите през един от най-натоварените учебни периоди – зимния семестър.Надяваме се, че гласът ни ще бъде чут, но няма да се колебаем да го изразим и с други средства, изтъкват в писмото от студентската организация.