Извънредно третиране срещу змии ще бъде извършено тази вечер в Благоевград, след подаден сигнал за забелязана змия на една от натоварените улици в централната градска част. 

"Третирането ще е от 20:00 часа и ще започне от местата, предназначени за обществено ползване и зелените площи в града, с цел да бъдат прогонени влечугите, които евентуално могат да се появят", каза главният еколог на Община Благоевград Диана Стефанова.

Повече змии се появяват това лято в Смолянско

Първо ще бъдат третирани площите в района на стария квартал, където, по наблюдение на еколозите към общинската администрация, първоначално се появяват влечуги. 

Главният еколог на общината посочи, че последното третиране срещу змии в областния център е било преди 20 дни. Обилните дъждове, последвани от високи температури обаче вероятно са причината за появата на влечугото в града. 

Диана Стефанова призова гражданите да подават сигнали за забелязани влечуги на обществени места на дежурните телефони на Общината - 073/88-44-34 и 073/88-44-06, които са денонощни.

"Реакцията при подаден сигнал е моментална, като се прави оглед на място от оторизирана фирма, с която Общината има сключен договор. Ако влечугото не се открие на посочената в сигнала локация, се прави извънредно третиране", допълни тя. 
БТА