Юбилеен концерт на читалището в Хаджидимово
Юбилеен концерт на читалището в Хаджидимово / Снимка: Маргарита Петкова
С признателност към всички самодейци, дали своя принос в дългата история на любимото читалище и пищен концерт, хаджидимовци отбелязаха 90 години на този своеобразен център на културата. Днес в Мъжката певческа група „Комитите“, Женската певческа група „Пиринска зора“, Детска певческа група, ръководени от доайена Димитър Милушев, Женската група за народни обичаи, ръководена от Карамфила Терзиева, Танцовия състав за народни танци, ръководен от Георги Стамболиев и танцовия състав за развлекателни танци „Чебурашка“ на Люба Шопова, участват над 170 малки и големи жители на Хаджидимово, които със своето изкуство разнасят славата на този красив край на България. Никой и нищо не беше забравено, нито медалите и наградите от многобройните участия на съставите из сцените на фестивали и събития из цялата страна и в чужбина.

Юбилеен концерт на читалището в Хаджидимово
Снимка: Маргарита Петкова


Нестихващи бяха овациите на публиката. Много поздрави получи народно читалище „Яне Сандански -1928 г.“ за своя юбилей, сред които и от министъра на културата Боил Банов. Награди получиха всички читалищни дейци с най-голям дан в развитието на културното светилище на Хаджидимово.

Юбилеен концерт на читалището
Снимка: Маргарита Петкова


Тържествата в южния град до българо-гръцката граница продължиха с празнична програма с участието на ансамбъл Българе и други известни изпълнители и традиционна грандиозна заря, която кметът Людмил Терзиев подари на своите съграждани.