Прокурорите в Петрич са водещи по брой внесени наказателни дела
Прокурорите в Петрич са водещи по брой внесени наказателни дела / Снимка: Дарик - Благоевград

Общо по 10 329 наказателни преписки са работили през изтеклата година държавните обвинители в Пиринско, сочи доклад на Окръжната прокуратура в Благоевград. В отчетния период приключените досъдебни производства са 5630, съобщи говорителят - прокурор Елка Атанасова.

Най-много - 606 обвинителни акта, в съда са внесени от прокурорите в Петрич. В челната тройка са прокуратурите в Благоевград, Гоце Делчев и Разлог, отчете на брифинг Елка Атанасова.

През миналата година в Пиринско са сключени 799 споразумения с подведени под наказателна отговорност лица, от които съдът не е одобрил 229.

Най- много са обвинителните актове срещу извършители на престъпленията държане и пласиране на наркотични вещества и срещу автори на пътно-транспортни инциденти, сочи статистиката.

Зам.-главният прокурор Валери Първанов, присъствал на отчетното събрание, е дал много-добра оценка за работата на държавните обвинители в Благоевградска област. По брой приключени дела, Окръжна прокуратура е на челно място в страната, коментира прокурор Елка Атанасова.