Предупредиха фирма за непочистени гранични пунктове
Предупредиха фирма за непочистени гранични пунктове / Снимка: Дарик - Благоевград

Предупредително писмо до фирма „Енвиронман – Тео – България” ООД – Петрич  за прекратяване на договора за сметопочистване и поддържане на зелената система на ГКПП-Златарево и ГКПП-Кулата е изпратил областният управител на Благоевград Владимир Димитров.

Проверка на Областна администрация – Благоевград е констатирала грубо неизпълнение на поетите от фирмата  задължения за поддържане на затревените площи на територията на гранично- пропускателните пунктове Златарево и Кулатата, оставени в изключително лошо състояние.

По- голямата част от зелените площи са необработени и буренясали, а неокосената трева в част от тях не е извозена, което е нарушение на противопожарните изисквания.

Предмет на договора между Областна администрация Благоевград и фирма „Енвиронман – Тео – България” ООД – Петрич  е и поддръжката на обществената тоалетна, която също не се извършва качествено. Установена е запушена канализация и прекъснати канализационни връзки в разрез с хигиенните норми.

Предупредителен срок до 24 май 2009 г. за отстраняване на констатираните нередности е отправил Областният управител Владимир Димитров , в противен случай следва прекратяване на договора с „Енвиронман – Тео – България” ООД – гр. Петрич