Предсрочните избори ще са на 5 октомври
Предсрочните избори ще са на 5 октомври / DarikNews

Парламентарните сили се разбраха за предсрочни избори на 5 октомври. Това стана ясно след приключване на политическите консултации, които започнаха по обед в парламента.

„Ще предложим на президента Росен Плевнeлиев предсрочните избори да се проведат на 5 октомври тази година”, съобщи лидерът на БСП Сергей Станишев след края на консултациите.

„Партиите, които участват в консултации, ще подкрепят усилията на държавата за парламентарни избори”, каза още Станишев. В разговорите участваха лидерите на ГЕРБ, БСП и ДПС - Бойко Борисов, Сергей Станишев и Лютви Местан. „Атака” не се включи в разговорите.

Лидерът на „България без цензура” Николай Бареков също дойде в парламента и поиска да участва в консултациите. В кулоарите той обясни, че е за служебен кабинет, който да бъде приет от всички партии. И добави: „Не само, че ще вляза вътре, но и ще настоявам консултациите между тези три крадливи партии и една умряла - в случая „Атака”, да бъдат на открито, пред всички български медии, иначе ще станем всички част от един задкулисен заговор”.

Той бе допуснат в залата, където текат разговорите.