Полицаи разобличиха група младежи, извършители на множество кражби
Полицаи разобличиха група младежи, извършители на множество кражби / netinfo

Полицаи  от  Благоевград  разобличиха  група младежи, извършители на  множество  кражби. На 2-и март, при  извършване  на поредна кражба от Обединено детско заведение в областния град, е заловен малолетно момче, с инициали  М.Р. В хода на проведените оперативно-издирвателни  действия полицаите са установили  и другите  му съучастници. Групата  младежи е извършвала множество посегателства  върху  чуждо имущество  - грабежи , разбиване  на   автомобили, кражби от павилиони и др. търговски обекти . 18-годишният благоевградчанин  с инициали А.Т. , който се  води  на отчет в Детска педагогоческа стая при  Районно управление на МВР Благоевград  и Кюстендил от 2001 г., е автор и съучастник в извършването на 65 взломни и обикновени кражби, противозаконни отнемания на автомобили  и  посегателства върху чуждо  имущество. От началото на 2009г  младежът е участвал в близо 10 кражби от павилиони за вестници и разбивания на автомобили на  територията на областния град. Младежът е извършвал престъпления на територията  и  на  Дупница и Берковица. Лицето има и две съдебни споразумения и ефективни  присъди.

14-годишният му съучастник, с инициали С.Т., също е стар познайник на органите на  реда  от 2002 г. За  периода 2002 – 2008г  той  е  регистриран като участник  в  67 грабежи, кражби,  унищожавания на  чуждо  имущество  и противозаконно отнемане на автомобили. Престъпните посегателства са извършвани самостоятелно или в група, предимно на територията на област Благоевград. Летният сезон  момчетата са гастролирали в морските  курорти. Непълнолетният е многократно е задържан от органите на реда  в Благоевград.


От  юни  2008г непълнолетният  С.Т. е настанен в Социално-педагогическия  интернат във врачанското село Лик със съдебно  решение. С това обаче  не  свършва кариерата му  на крадец - системно бяга и продължава да извършва престъпни  посегателства върху собствеността на гражданите. Момчето обикновено се  връща в Благоевград, където извършва кражбите. За първите два месеца на 2009г групата младежи са извършили около 10 кражби  от павилиони, автомобил и домове.  Непълнолетният С.Т. ще бъде  върнат отново  в интерната в Лик. В хода на образуваните  полицейски дознания са събрани достатъчно доказателства да му бъде търсена наказателна отговорност.