Дадоха старт на строителството на градски парк в Петрич
Дадоха старт на строителството на градски парк в Петрич / Снимка: Община Петрич
Петрич ще има голям и модерен градски парк. Вчера бе дадено символичното начало на строителството. Първата копка бе направена от кмета Димитър Бръчков, в присъствието на заместник-председателя на ГЕРБ - Цветан Цветанов, и още много съпартийци, кметове и депутати.

Паркът ще се изгражда върху терен от 54 дка, прехвърлени безвъзмездно от държавата в собственост на община Петрич. Финансирането за обекта е в размер на 4,8 млн лв, които са 100% безвъзмездна финансова помощ по ОП „Региони в растеж“.

Кметът Димитър Бръчков посочи, че денят е знаков за градската среда на Петрич, защото се поставя началото на строителството на обект, който е от първостепенно значение за хората.

„Проектът за градски парк включва всичко, което е необходимо, за да имаме един многофункционален обект, както за отдих и игра, така и за спортна дейност и култура. Вярвам, че при завършването на мащабния обект, петричани ще бъдат доволни от направеното, съобразено с нуждите на градската ни инфраструктура“, каза кметът Димитър Бръчков.

Фирмата, която ще изгражда градския парк на Петрич е „Обединение БГ-КО-Петрич ДЗЗД“. След церемонията на първата копка Цветан Цветанов посети новоизграждащия се завод на „АВВ България“ в град Петрич. До този момент в предприятието работят 350 души, новите работни места, които ще се разкрият са 420.