Паскалев: Ако от работата на общината зависеха изборите, печелим ги на 100 %
Паскалев: Ако от работата на общината зависеха изборите, печелим ги на 100 % / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив
Паскалев: Ако от работата на общината зависеха изборите, печелим ги на 100 %
30758
Паскалев: Ако от работата на общината зависеха изборите, печелим ги на 100 %
  • Паскалев: Ако от работата на общината зависеха изборите, печелим ги на 100 %

Трябва да се научим да уважаваме себе си, за да ни уважават и другите, заяви кметът на Благоевград Костадин Паскалев след самокритичния отчетен доклад за работата на общинската организация на БСП, представен от председателя й Йорданка Слатинска на третото заседание на 46-тата партийна конференция. 

Ако искаме да спечелим местните избори догодина, трябва да сме насяно, че ще имаме динамични и активни опоненти, арогантни и безцеремонни, ползващи се с подкрепата на централната власт, които разполагат с необходимия ресурс и са достатъчно безскрупулни, предупреди градоначалникът.

Същевременно от другата страна са хора, които имат позитивно мислене, но са пасивни, които отчитат негативни резултати от управлението на ГЕРБ, но имат негативна оценка и за БСП, едни възпитани в по-голямата си част, но недостатъчно амбициозни млади хора, направи паралел Паскалев.

Личности, идеи, организация и ресурси са необходими на партийната организация, за да спечели изборите, и ако не ги осигури, ще загуби, прогнозира благоевградският кмет. БСП ще спечели само ако е искрена, принципна, позитивна и престане да се гледа в "пъпа", смята той.

14 % от жителите на общината смятат, че ситуацията в страната се подобрява, мнението на 42 % е, че се влошава, а 44 % нямат мнение, оценката за развитието на Община Благоевград е доста по-различна - 30 % посочват, че ситуацията се подобрява, а 19 на сто - че се влошава, цитира Паскалев получените днес резултати от социологическо проучване на "Алфа Рисърч" за настроенията сред благоевградчани за случващото се в общината и държавата.

Умерено позитивно, определи с две думи кметът мнението на анкетираните за картината в общината, а изказванията за случващото се в държавата квалифицира като преобладаващо песимистични.

Пасивните са около 50 %, които са предимно хора, заети на ниски изпълнителски позиции или безработни. Именно тази група ще реши следващите избори – местни, президентски и парламентарни, така че който успее да привлече този контингент, ще спечели изборите, обяви Костадин Паскалев.

62 на сто от гражданите са заявили, че ще подкрепят независим кандидат-кмет на местния вот догодина, 14 % пък са декларирали, че ще гласуват за кандидатурата, издигната от ГЕРБ, показват още резултатите от изследването на общественото мнение в община Благоевград.

Очевидно през призмата на благоевградчани управлението на Община Благоевград от кметска администрация и Общински съвет е позитивно в сравнение с управлението на държавата, това обаче по никакъв начин не влияе на гражданите за промяна на нагласата им в подкрепа на БСП, каза още градоначалникът.

Подмяната на ВиК мрежата в района на поликлиниката - квартали от 25 до 42, 83 % смятат, че се отразява положително за развитието на общината, 4 % са дали отрицателен вот, а 14 % нямат мнение, сочат данните от проучването, направено сред 800 жители на общината.

Подмяната на водоснабдителната и канализационната мрежа в кварталите "Грамада" и "Струмско" е получила положителна оценка от 80 % от запитаните и отрицателна при 4 на сто. Кръговите кръстовища са се харесали на 78 % от анкетираните, а само 6 % са се изказали негативно.

Подобряване на материалната база на училищата и детските заведения са подкрепили над 70 на сто, зелената система - 65 %, чистотата - 61 %, синята зона - 66 %.

Тези резултати показват, че ако от работата на Община Благоевград зависеха местните избори, щяхме да ги спечелим на 100 %, отбеляза кметът. 

Нямам самочувствието, че сме безгрешни - напровтив – допускаме поредица от грешки, а може би една от тях е, че не водим непрекъснат диалог с гражданите и не им обясняваме всичко подробно, предполага Паскалев. Лично аз нямам нерви, призна той и добави, че не може да изготвяш и реализираш проекти, да организираш работата на цялата администрация, да комуникираш с външни конкултанти, с институции и в същото време да се очаква от теб да бъдещ винаги благосклонен, намазан като с масло и мед, и винаги усмихнат.