/ Партия на зелените
Партия на Зелените в Благоевград разпространи декларация, с която се обявява против продажбата на земя под каквато  и да е форма в емблематичния парк на Благоевград - Бачиново.

Според председателя Андон Тодоров, терени, които са предназначени за "зелени площи" могат да преминат в частни ръце. "Парк Бачиново е "белият дроб" на Благоевград. Той дава уют и спокойствие на хората.

30 чувала с отпадъци от парк "Бачиново" и пътя за Бодрост събраха служители на ЮЗДП и РИОСВ

Не случайно, както в празнични и делнични дни, всички  благоевградчани,   и гости на града отделят голяма част от своето време за отдих на любимото си място сред зеленината и езерото в парк „Бачиново“. Нашите деца трябва да се възпитават и растат именно в чиста и спокойна обстановка", се казва в декларацията.

От Партия на зелените се обявяват против евентуално решение за продажба на терен в парка. Андон Тодоров призовава кмета Атанас Камбитов да оттегли предложението, което е направил в общински съвет Благоевград да се продава земята около търговския обект “Гъбата“.

"Призоваваме и общинските съветници, които са избрани да защитават интересите на гражданите на Благоевград да не допускат подобно нещо, а именно продажба на зелени площи.

Призоваваме и цялата общественост да се обяви против тази порочна идея като присъстват на сесията на 28 декември, в 9:30 часа, за да отдадат своя принос и покажат гражданската си позиция", казва Андон Тодоров.