Откриха VIII Годишна среща на специалистите по човешки ресурси
Откриха VIII Годишна среща на специалистите по човешки ресурси / Община Благоевград - пресцентър

Заместник-кметът по европейските проекти и програми Зорница Кралева и заместник-областният управител Асим Адемов откриха VIII Годишна среща на специалистите по човешки ресурси в държавната администрация, на която Благоевград тази година е домакин. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Форумът се провежда в Университетски център "Бачиново" и е ръководен от Изпълнителния директор на Института по публична администрация Павел Иванов. В него участват над 100 ръководители и експерти от звена по човешки ресурси в цялата администрация, гост-лектори от администрацията на Министерски съвет и университетски преподаватели.

"Срещи като днешната безспорно са не само необходимост, но са и възможност всеки един от участниците във форума да сподели и да взаимства опит от своите колеги. Предизвикателствата пред специалистите по човешки ресурси са ежедневни и именно подобен обмен на опит, не само помага за това те да бъдат преодолени, но и да бъдат превърнати в успешни практики", заяви Зорница Кралева.

Срещата се провежда в рамките на два дни, като в нея ще бъдат дискутирани тенденции в развитието на човешкия капитал, практики за повишаване на ангажираността на служителите, както и предизвикателствата пред изследователската работа в областта на управлението на човешките ресурси.