КАТ
КАТ / Снимка: Дарик, архив
Полицията засилва контрола по пътищата и районите около храмовете за Великден. Униформени служители ще регулират движението в най-натоварените участъци и ще охраняват църквите. В Благоевградска област има специално изработен подробен план за действие.

По главен път Е-79 в отсечката Благоевград – Кулата и по второкласен път Симитли – Гоце Делчев ще бъдат разположени повече наряди на Пътна и охранителна полиция. Освен това ще бъдат засилени проверките към агресивните водачи на пътя, които не спазват правилата за движение.

Рисковите изпреварвания и навлизането в насрещното платно са най-честите нарушения, които водят и до тежки пътни инциденти в Пиринско, сочи справката на КАТ-Благоевград.

Днес ще има засилено полицейско присъствие по главен път Е-79, както и на 6 април от 10.00 до 18.00 часа. В последните почивен ден също ще има допълнителни полицейски патрули по пътищата.

В региона се очаква интензивен трафик през почивните дни, като на 9 април на пътен възел „Симитли“ ще има патрул, който ще регулира трафика, за да може да се гарантира спокойното движение както на пътуващите от Гърция, така и на тези, които идват от Банско. 

Униформените служители ще следят за спазване на скоростта на движение на автомобилите, както и за употреба на алкохол.

Тежкотоварните автомобили над 12 тона ще бъдат спирани в областта на 5 април от 16.00 до 20.00 часа, както и в последния почивен ден след празниците.

От областната пожарна служба уверяват, че са проверени всички православни храмове в Пиринско. На някои са издадени противопожарни разпореждания. Има изготвени планове за реакция по време на празниците. В дните около великден ще има изнесено дежурство на полигона край Благоевград с цел по-бърза реакция при евентуален инцидент.