/ iStock/Getty Images
Началникът  на отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ „Иван Скендеров“ – гр. Гоце Делчев д-р Милан Първанов е починал от усложненията на Covid-19 .

Преди дни д-р Първанов е бил хоспитализиран в Пирогов, където състоянието му рязко се влошило и е загубил битката с коронавируса. 

От Български лекарски съюз изказаха своите дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите на починалия д-р Милан Първанов - завеждащ отделението по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ "Иван Скендеров" в гр. Гоце Делчев.

"С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на д-р Първанов, изявен и уважаван медик в областта, който е спасил хиляди пациенти и за когото медицината беше призвание. Изгубихме лекар, който отдаде живота си, но се грижи до последно за своите пациенти, за болните и нуждаещи се хора.

Д-р Първанов изгуби битката с коварната болест, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг. Светлина по пътя ти към вечността", допълват от Български лекарски съюз.

Над 10 са медицинските специалисти, изгубили битката с COVID-19 от началото на пандемията у нас. През май община Сатовча става огнище на заразата с 23-ма заразени за 3 дни.

Случаите поема болницата в Гоце Делчев, начело с д-р Първанов на първа линия.