/ Вероника Атанасова
Със символична първа копка кметът на Разлог инж. Красимир Герчев даде старт на реализирането на проекта „Повишаване на енергийната ефективност на обществените сгради в Разлог - сгради на културната инфраструктура”.

С реализирането на проекта ще се повиши енергийната ефективност на сградата на читалището, като се намали крайното потребление на енергия и косвено се намалят емисиите на парниковите газове. По проекта ще се изпълнят строително- монтажни работи, които включват изолиране на външните стени, подмяна на дограмата, ремонт на покрив.

Ще бъде сменена цялата отоплителна инсталация, която ще бъде включена в газопреносната мрежа на града. Също така ще бъдат подменени водопроводната и канализационната инсталации, както и ще бъзе извършен ремонт на санитарните помещения и външните парапети.

Разлог
Снимка: Вероника Атанасова


Общата  стойност на проекта е в размер на 1 025 480,61лв., от които европейското съфинансиране е 853 194,30 лева, националното съфинансиране е 150 563,71 лева, собственото съфинансиране е 21 722,60 лева.  Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Срокът за изпълнение е 01.03.2019 година.

На 2, 4 и 8 май, градоначалникът отново ще направи първа копка по проект „Повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог”.