Новите винетки вече могат да се намерят по бензиностанциите
Новите винетки вече могат да се намерят по бензиностанциите / снимка: Sofia Photo Agency

2 000 000 от винетките за 2010 г. вече са разпространени в крайните пунктове за продажба в цялата страна. Новите винетки могат да се купят от утре от бензиностанциите на „Петрол", „Лукойл", OMV, Шел, ЕКО-България, Литекс, Ромпетрол, от офисите на „Деспред" и СИБАНК на граничните пунктове, както и от всички магазини за хранителни стоки от веригата „Пикадили". Постоянно се разкриват допълнителни пунктове за продажба и се очаква до края на януари общият брой да достигне 2000. Близо 600 от тях ще са денонощни.
 
За да има максимално бърза и адекватна реакция "Разпространение на винетни стикери" (РВС) пусна и 24-часов горещ телефон, на който крайните пунктове и техни клиенти могат да се свързват при възникнал проблем. Той е 0897 991 314. Сигнали могат да бъдат изпращани и на мейл info@rvs.bg. Консорциумът е създал и организация, при която до максимум четири часа могат да бъдат доставени стикери до всяка една точка на страната, при положение, че в някой пункт те бъдат изчерпани внезапно.
 
Срокът за ползване на винетните стикери от миналата година бе удължен до 31 януари. РВС призовава водачите да не чакат последния срок за закупуване на новите винетки. В сайта на консорциума - www.rvs.bg, може да бъде направена справка за всички пунктове, където се предлагат стикери.