Над 70 деца участваха в плувен  турнир
Над 70 деца участваха в плувен турнир / снимка: Община Благоевград

Заместник-кметът по хуманитарнитe дейности в община Благоевград Валери Смиленов откри първия турнир по плуване за деца „Аз мога да плувам 2013”. Той бе организиран по повод Деня на спорта – 17 май и се проведе в закрития плувен басейн в Благоевград.

Над 70 деца от различни възрастови групи се включиха в турнира. Те са състезатели от плувен клуб „Пирин” с председател Валентина Атанасова и треньори Миглена Бояджиева, Ангелина Нешева и Спаска Митрева.

Зам.- кметът Смиленов откри турнира и поздрави участниците и техните треньори за усилията и неуморния труд и за развитието на този спорт в общината. „Сигурен съм, че от тук, от Благоевград ще тръгнат бъдещите шампиони по плуване на България”, категоричен бе зам.- кметът Смиленов. Той пожела бъдещи успехи и много медали на плувците.

Участниците в турнира бяха разделени в различни дисциплини- 50 метра свободен стил за момичета и момчета, 25 метра свободен стил за момичета и момчета, гръб и бруст. Най- малките плувци демонстрираха пред зрителите своите умения и издръжливост в категория 25 метра свободен стил.