Младеж инсценира обир и насилие от преброители
Младеж инсценира обир и насилие от преброители / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

24-годишният Николай Филипов, за когото по-рано днес бе съобщено, че е пребит, ограбен и отровен от мними преброители в Благоевград, е подвел умишлено органите на реда, каза говорителят на Областната полицейска дирекция Гергана Моралиева.

Слепият младеж, който е от Павел баня, е направил пълни самопризнания в полицейското управление. В ранния следобед той е изписан от ОАРИЛ на благоевградската болница, където бе приет веднага след заявеното лично от него пред лекарите, че пристигналите в квартирата му снищи двама "преброители" го накари с бой да изпие цяла шепа лекарства с неустановен произход.

Според официалната информация на полицията Николай Филипов е инсценирал обира, за да се оправдае пред родителите си за проиграни 150 лева, дадени му за месечния наем на квартирата в благоевградския квартал "Ален мак".

След извършена полицейска проверка е установено, че в апартамента е имало кутийка с хапчета - биостимуланти. Лекарите в отделението по реанимация са направили стомашно-чревна промивка и не са констатирали наличие на опасни медикаменти, каза Гергана Маралиева.