Локо Сф се измъкна с дузпа срещу Пирин
Локо Сф се измъкна с дузпа срещу Пирин / снимка: Гонг

Локомотив София успя да измъкне една точка при гостуването си на Пирин, след като успя да реализира дузпа в последните секунди на срещата и мачът от 19-я кръг на А група завърши 1:1. Двубоят се игра на стадион „Осогово” в Кюстендил, тъй като ремонтът на този в Благоевград все още не е приключил.

Първото чисто положение бе пред вратата на домакините в 22-та минута, когато Добрев центрира в наказателното поле на Пирин, където Макенджиев не се намеси добре и топката стигна до Камбуров, който бе непокрит и на празна врата, но стреля в аут.

До края на полувреме гостите имаха леко надмощие, но не успяха да реализират своите положения.

Второто полувреме започна отлично за Пирин и още в 47-та минута Коцев изведе в чудесна позиция Даниел Младенов, който се озова сам срещу Левашки и нямаше никакви проблеми да го прехвърли за 1:0.

Пирин започна много по-силно и в 65-та минута Ризов намери с добър пас Кондев, който навлезе в наказателното поле на Локомотив и стреля, но Левашки успя да се намеси.

Само пет минути по-късно в 70-та Младенов подаде към Златковски, който бе оставен непокрит и стреля, но Левашки успя да спаси.

Локомотив София завърши мача с човек по-малко, след като в 83-та минута Георги Марков получи директен червен картон от Стефан Спасов за удар без топка срещу Попев.

В 90-та минута Молдованов изблъска Йорданов в наказателното поле на Пирин и Спасов свири дузпа в полза на Локомотив София. Наказателният удар бе реализиран от Мартин Камбуров, който прати топката в горния десен ъгъл на Макенджиев,

След това равенство Локомотив София остава на трето място във временното класиране с актив от 38 точки, а Пирин е на шеста позиция с 30 точки.