Кметът на Банско дискутира проблемите на общините на форум в Албена
Кметът на Банско дискутира проблемите на общините на форум в Албена / Снимка: Община Банско
Кметът на община Банско - Георги Икономов, бе част от Годишната среща на местните власти, която се организира всяка година от Националното сдружение на общините в България. Той бе придружен от своя ръководен екип, които също се включиха в дискусиите по актуални въпроси, свързани с управлението на общините.

Фокус в двудневната програма бе преминаването на администрацията към електронно управление, където вицепремиера Томислав Дончев докладва предприетите стъпки и срещнатите предизвикателства при внедряването на безхартиения документооборот. Коментирани бяха също опазването на обществения ред в общините и превенцията при бедствия; интегрирането на образователната и социалната система, както и възможностите на общините за привличане на инвеститори чрез развитие на индустриална инфраструктура.
 
Традиционно в рамките на срещата в Албена се проведе изложението Общинско ЕКСПО‘2018 за стоки и услуги за общините, което ежегодно осигурява пряка комуникация между общините, неправителствения сектор и бизнеса. Тази година в ЕКСПО-то се включиха над 40 фирми и 8 общини, сред които и община Банско.