Кметът Камбитов опроверга Вигенин
Кметът Камбитов опроверга Вигенин / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов опроверга с официални данни твърденията на червения депутат Кристиан Вигенин, че до дни очаква определена фирма да спечели конкурса за уличното осветление в града.

Народният избраник коментира процедурата на пресконференция днес.

Вигенин заяви още, че екипът на кмета Камбитов явно се разпада месеци преди вота за местна власт, като се позова на оставката, депозирана преди дни от зам.-кмета Валери Смиленов.

Ето и изявлението на градоначалника Атанас Камбитов, без редакторска намеса:

"С няколко думи , защото не мисля, че трябва да обръщам повече внимание. Относно твърденията за разпадане на екипа Камбитов, екипът за това е екип, за да не зависи само от един човек.

Екипът за това е екип, за да се променя и усъвършенства в работата си.
А отговорността на ръководителя е да взема решенията, за да бъде той успешен.
Няма по показателен пример от БСП –Благоевград за разпаднал се екип и изборните резултати са ярко потвърждение.

Колкото до това, че е привлечен външен човек за заместник кмет, и по това съдим за експертния потенциал на ГЕРБ, какво да кажем за областната организация на БСП, след като представителя и в парламента е човек, който няма нищо общо с нашия край.

Изненадан съм от ясновидските способности кой ще спечели публичната покана ( а не конкурс) за уличното осветление.

Ще кажа, че днес е 16 март, а протоколът потвърждаващ победителя в процедурата е от дата 4 март.  На същата дата е качен на сайта на община Благоевград и е достъпна публична информация.

Но е нормално г-н Вигенин да не е запознат  или да е подведен, защото все пак не е от града и не познава проблемите и ежедневието на нашия град", се посочва в изявлението.