Кандидат-кметът на Благоевград от ВМРО-НИЕ ще е местен, свестен и известен”
Кандидат-кметът на Благоевград от ВМРО-НИЕ ще е местен, свестен и известен” / снимка: Дарик Благоевград, Десислава Янкулова

ВМРО-НИЕ ще издигне свои кандидати за кметове в 12 областни града и 130 общини в страната за предстоящите местни избори, съобщиха от пресцентъра на партията. Това реши Националният политически съвет на партията, който заседава днес в Пловдив.

Сред областните градове, в които ВМРО-НИЕ ще има свои кандидат-кметове, са: Пловдив, Благоевград, Русе, Плевен, Варна, Монтана и Хасково.

От партията ще търсят подкрепа за своите кандидати и от други центристки и десни формации, с които е възможно да се влезе в местни коалиции. В момента ВМРО-НИЕ има кметове и съветници в 75 общини. Сред тях е кметът на Пловдив Славчо Атанасов, който е и член на политическото ръководство на партията.

През април ще бъдат оповестени и имената на кандидатите за кметове. До тогава Националният политически съвет ще определи и критериите за номинации.

Лидерът на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов е категоричен, че основният критерий, на който един кандидат-кмет на партията трябва да отговаря, е да е „местен, свестен и известен“.