изграждането на компенсаторен резервоар за минерална вода в село Баня
изграждането на компенсаторен резервоар за минерална вода в село Баня / Снимка: Община Разлог
Стартира изграждането на компенсаторен резервоар за минерална вода в село Баня.

„Решаваме проблема с недостига на минерална вода при върхово потребление. Осигуряваме по-ефективно и балансирано използване на водата“, коментира кметът на планинската община инж. Красимир Герчев. В тази връзка Община Разлог стартира изпълнението на проект „Подобряване на качеството на инфраструктурата за минерални води на територията на община Разлог”.

С проекта се цели реализиране на инвестиции за изграждане на нова инфраструктура с оглед по-ефективното използване наличния ресурс от минерални води и задоволяване на нуждите на ползвателите от природния ресурс.

Община Разлог е насочила усилията си към осигуряване на достатъчни количества минерални води, покриващи нуждите на консуматорите, с издадени разрешения за ползване, които към настоящият момент изпитват недостиг в моментите на върхово потребление.

Не на последно място проектът ще подобри качеството на живот на жителите на с. Баня, от една страна чрез оптимизирането на инфраструктурата за управление на минералните води и тяхното оптимално оползотворяване, и от друга - чрез принос към развитието на туризма, който е основно препитание за местното население.

Във връзка с изпълнението на строително монтажните работи ще има временни прекъсвания на захранването с минерална вода. Община Разлог предварително се извинява за създадените неудобства.