/ БГНЕС
И в трите общини от област Благоевград, в които се проведе балотаж, има избран нов общински кмет. Това показва справка на сайта на Централната избирателна комисия при 100 процента обработени протоколи в Общинските избирателни комисии, предава БТА.

Трите общини, които продължиха избора за общински кмет и на втори тур, са Благоевград, Сандански и Гърмен. Новият кмет на Благоевград е независимият кандидат Румен Томов, който беше подкрепен от БСП, а за балотажа получи подкрепата и на шестима от отпадналите от надпреварата кандидати за кметското място.

На балотажа за Томов са дали своя вот 56.61 на сто от избирателите. Досегашният кмет Атанас Камбитов от политическа партия ГЕРБ остана втори с 40.98 на сто. Община Сандански също ще се ръководи от нов кмет.

След оспорвана битка и близки резултати, Атанас Стоянов от политическа партив ВМРО - Българско национално движение ще оглави общинската администрация в южния град с 51.50 процента от гласовете на избирателите. Досегашният градоначалник Кирил Котев от ПП ГЕРБ загуби напреварата, след като за него са гласували 47.32 на сто от имащите право на глас.

В община Гърмен новият кмет е кандидатът на Движение за права и свободи - Феим Иса с 61.66 процента. Досегашният кмет Минка Капитанова, която се кандидатира за нов мандат, издигната от ПП Български демократичен център, загуби кметското място, след като получи 37.20 процента от гласовете на избирателите.
БТА