Хаджигаев: Вече имаме добра комуникация с Общинска администрация
Хаджигаев: Вече имаме добра комуникация с Общинска администрация / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова

Работата на Общинския съвет в Благоевград занапред ще бъде улеснена след подобреното взаимодействие между местния парламент и кметската администрация. Това обяви на редовна пресконференция преди утрешната сесия председателят на Общинския съвет Костадин Хаджигаев.

Вече имаме добра комуникация с Общинска администрация, като по този начин новосъздадената комисия за контрол изпълнение на решенията на парламента ще върши безпроблемно своите задължения, коментира Хаджигаев. По думите му кметът Костадин Паскалев и подчинените му служители вече предоставят коректно всички необходими документи и договорите, които са сключени с фирмите изпълнители с посочените в тях параметри.

По този начин, според председателя на Общинския съвет, ще се осигури по-голяма прозрачност и ще се упражнява по-строг контрол върху изпълнението на различните строително-монтажни дейности.

Това беше наша идея още от началото на мандата, не че досега ни е отказвана информация, но в в какъв вид ни е предоставяна от администрацията - ще кажат комисиите, каза Хаджигаев.

Нашата цел е съвсем проста - средствата, които се гласуват от Общинския съвет, да бъдат разходвани по предназначение, именно затова учредихме контролната комисия, която и в момента проверява изпълнението на обекти в кв. "Струмско", заяви още Костадин Хаджигаев.