Гъста мъгла парализира трафика в Благоевградско
Гъста мъгла парализира трафика в Благоевградско / Дарик-Благоевград, Елина Христова, архив

Има сериозни предпоставки за пътни инциденти заради падналата гъста мъгла на територията на цялата Благоевградска област, предупреждават от сектор "Пътна полиция".

Видимостта е силно ограничена. Рано тази сутрин станаха две верижни катастрофи в района на Кресненското дефиле, в посока Сандански, потвърди говорителят на Областната полицейска дирекция в Благоевград Гергана Моралиева. Сблъскали са се няколко автомобила, за късмет няма тежко ранени участници в движението.

При една от катастрофите е пострадал млад мъж. Той е транспортиран в болницата в Сандански със счупена ръка. По другите автомобили в пътните инциденти са регистрирани материални щети, каза Гергана Моралиева.

По-рано тази сутрин главен път Е-79 бе затворен временно за движение на моторно-превозни средства, поради срутване на камъни и земна маса в района на Кресненското дефиле. Пътят вече е разчистен и трафикът е нормализиран, съобщиха от полицейския пресцентър.

Има опасност от падащи камъни и земна маса и в района на благоевградското село Бело поле, където се е активирало старо свлачище, съобщиха за Дарик.