Георги Костов става главен секретар на МВР
Георги Костов става главен секретар на МВР / Любима Калпачка, Дарик - Благоевград, архив

Министерският съвет предлага на президента да издаде указ за освобождаване на Светлозар Лазаров като главен секретар на Министерството на вътрешните работи и за назначаване на Георги Костов на тази длъжност.

Към момента Георги Костов е заместник главен секретар на МВР.

Георги Костов има над 20-годишен стаж в МВР и е оглавявал „Криминална полиция" в 9-то РПУ в столицата. Бил е шеф в последните години на областните дирекции на полицията в Благоевград и Бургас.

Понастоящем Костов е заместник на подалия оставка Светлозар Лазаров. Той беше назначен на поста веднага след встъпването в длъжност на вече бившия вътрешен министър Веселин Вучков, който още в начало на мандата си заяви категорично, че няма как да работи с главен секретар като Светлозар Лазаров.

Министерският съвет предлага също така на държавния глава да издаде указ за освобождаване на Владимир Писанчев като председател на Държавната агенция „Национална сигурност".

До назначаване на нов шеф на агенцията неговите функции ще се изпълняват от настоящия заместник-председател на ДАНС Недялко Недялков.