Цветанов: Осъдените за Чората бивши антимафиоти не са убийци
Цветанов: Осъдените за Чората бивши антимафиоти не са убийци / netinfo
Цветанов: Осъдените за Чората бивши антимафиоти не са убийци
21693
Цветанов: Осъдените за Чората бивши антимафиоти не са убийци
  • Цветанов: Осъдените за Чората бивши антимафиоти не са убийци

Над 1000 души, в това число и полицейски служители,  излязоха на мълчалив протест пред сградата на Съдебната палата в Благоевград срещу наложената от военните магистрати присъда от общо 82 г. затвор на петимата полицаи за за това, че на 10 ноември 2005 година Мирослав Писов, Иво Иванов, Борислав Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков умишлено причинили смъртта на Ангел Димитров-Чората.

Там бе прочетена декларация на синдикалната структура на Областната полицейска дирекция в защита на петимата боивши благоевградски антимафиоти, в която се сочи: "Настояваме за открит процес – народът трябва да знае каква полиция и за каква съдебна система плаща – какво върши в името на народа. Вън инструменитете на наркомафията и корупцията от съдбата на Българската държава". 

В знак на несъгласие с решението на военните магистрати полицаите носеха баджове с надпис: Полицаите не са убийци.

Цветанов Осъдените за Чората бивши антимафиоти не са убийци
netinfo
Половин час по-рано вътрешният министър Цветан Цветанов разговаря в кабинета на дитректора на Областна дирекция на МВР комисар Константин Титянов и близките на осъдените бивши полицаи. Аз бях длъжен на дойда в Благоевград, да се срещна с тези служители и близките им, защото всеки можеше да бъде на тяхно място, каза Цветанов. Те са изпълнявали служебните си задължения, имало е разписан план, по обстоятелства, на които всички е известно, но се получи най-лошото при провеждането на тази полицейска опеарция. Но тези полицаи не са отишли с цел умишлено убийство, посoчи Цветанов. Той отказа да коментира съдебното решешение на Военно апелативния съд.

"Убеден съм, че на следваща инстанция ще подходят много по-задълбочено, ще анализират абсолютно всички факти и обстоятелства, за да има действително едно справедливо решение на този казус. Аз вярвам в съдебната система", заключи вътрешният министър.

Цветанов Осъдените за Чората бивши антимафиоти не са убийци
netinfo

Чуй в прикачения звуков файл какво каза още вътрешният министър Цветан Цветанов в Благоевград.