Благоевград кани Първанов да обсъдят вариантите за казарменото поделение
Благоевград кани Първанов да обсъдят вариантите за казарменото поделение / netinfo
Покана за обсъждане вариантите за казарменото поделение в Благоевград отправиха представители на политически партии до президента на България Георги Първанов.

Те настояват за организиране на кръгла маса под надслов "Волята на обществото - източник и основа на държавната политика", на която да бъде представено искането на населението в общината, казармения район да се превърне в парк за отдих и увеселение на благоевградчани.

Инициативата за форума е по повод различията в плановете на общината и държавата, като Министерството на отбраната иска поделенията в Горна Баня да бъдат преместени в Благоевград. в писмото се посочва, че трябва да бъде преустановена практиката да се взимат едностранни решения от страна на държавата, без те да бъдат съгласувани с обществеността.

Политическите партии предлагат форума да се организира следващия месец в удобно време за президента. В момента тече и подписка в подкрепа на плановете на Община Благоевград казарменото поделение да бъде превърнато в място за отдих. За четири дни са събрани общо 1200 подписа.

Представителите на политическите партии, поканили президента се обединяват около идеята за един по-чист град, с по-големи инвестиции.