/ iStock/Getty Images
Област Благоевград е втора по брой заразени с коронавирус за последното денонощие, показват данните на Министерство на здравеопазването.

Новорегистрираните случаи за последното денонощие са тридесет и четири. По данни на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/, в дванадесет от общо четиринадесет общини в областта има нови случаи на COVID-19. Най-много отново са новозаразените в областния център - единадесет, четирима са в Петрич, а в Гоце Делчев, Сандански, Разлог и Гърмен има по три нови случая.

Заради завишаването на броя на заразените с коронавирус, вчера вечерта кметът на Благоевград Румен Томов е свикал Кризисния щаб, съобщиха от пресцентъра на общината. По време на заседанието е взето решение да се възстанови масовата дезинфекция по линиите на градския транспорт, паркове, градини и обществени места. Тя ще се извършва от общинската фирма по чистотата. На заседанието е обсъдено с директорите на болниците на територията на града да разпределят приема на заболели с коронавирусна инфекция, посочват още от пресцентъра.
БТА