/ Снимка: БГНЕС
С 10% увеличение на лифт картите стартира зимният сезон в Банско. С новите цени дневната карта за възрастен вече ще струва 65 лева, а не 58, както до сега. За студенти, ученици и пенсионери  до 75 години цената на дневната карта се увеличава от 52 на 58 лева, а за деца от 7 до 12 години от 40 на  45 лева.

В Банско обсъдиха проблемите на бизнеса в навечерието на зимния сезон

Единствено при най-малките - децата до 7 години няма промяна и таксата за тях си остава 1 лев. Пенсионерите над 75 години също ще бъдат привилегировани този година и дневната карта за тях също е символична - 1 лев.

Представиха Банско и Добринище на туристическо изложение в Букурещ

Новите тарифи вече са обявени като официални за зимен сезон 2018-2019 на сайта на ски зона Банско. Към момента цената на дневната лифт карта  е намалена на 35 лева. Причината е, че не работят всички писти в ски зоната, а само част от тези във високата част. От вчера са пуснати пистите „Юлен“, „Коларски път“ и ски пътя до Бъндеришка поляна.

Ски сезонът ще бъде официално открит на 15 декември. Стартът тази година ще бъде даден официално от австриецът Патрик Ортлиб, който е олимпийски и световен шампион.