Арестуваха в Италия килъра от Мурсалево Росен Медарски
Арестуваха в Италия килъра от Мурсалево Росен Медарски / netinfo
В Италия е арестуван осъденият неотдавна на доживотен затвор за убийство килър от дупнишкото село Мурсалево, Росен Медарски. На 6 август 2005 година Медарски застреля с цял пълнител патрони благоевградския таксиметров шофьор Иван Бояджиев, по поръчка на покойния вече наркобос в Пиринско Георги Тодоров - Гурвата.

Властите в Италия днес са изпратили официално известие в съда в Благоевград, че Росен Медарски е арестуван, съгласно задействаната вече Европейска заповед за издирване и конвоирането му в България. Килърът изчезна безследно една година преди финала на наказателния процес, който бе гледан задочно и присъдата бе постановена в негово отсъствие.

Росен Медарски е с богато криминално досие. Убийството, поръчано от Гурвата, той извърши половин година след излизането му от затвора в Пазарджик, където излежал друга присъда.

Кървавото престъпление, станало на метри от болницата в Благоевград, Росен Медарски извършил срещу закупена му от Георги Тодоров лека кола и сума пари. Таксиметровия шофьор Иван Бояджийски той застрелял в знак на отмъщение, затова,че в автомобил, шофиран от Бояджиев, месеци преди това, загина големият син на поръчителя Георги Тодоров - Димитрий.