Арестуваха син на синдикален лидер
Арестуваха син на синдикален лидер / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Иван Марчев-син на синдикалния лидер на КТ "Подкрепа" в Благоевградско Димитър Марчев, влиза в полицейския арест за 7 денонощия. 21-годишният Иван бе осъден по Указа за борба с дребното хулиганство занападение с нож над връстниците си от квартал "Струмско" Кирил Янев, Даниел Кацарски и Антон Николов.

Приятелите на Иван Марчев от "Плаж махала"- Веселин Тасев-Трилъра и Васил Джукев, ще лежат в килията на Първо полицейско управление 2 денонощия, реши благоевградският съдия Калина Иванова.

На 26 декември групата от "Плаж махала" се сби с младежите от "Струмско" пред закусвалнята на Димитър Бакалов в центъра на Благоевград.

Боят започнал заради отправени обиди към момчетата от южния квартал Антон Николов, Даниел Кацарски и Кирил Янев. Нарекли ги струмски селяци, дошли в града на дискотека с жълти стотинки. Те отвърнали по подобаващ начин - с юмручен бой. В разгара на сблъсъка пристигнал Иван Марчев и с нож, тип "пеперуда", нанесъл порезни рани по лицата, раменете и краката на тримата.

Магистратът Калина Иванова наказа с едно денонощие арест Кирил Янев. Съкварталците му Божидар Божиков и Антон Николов бяха глобени по 100 лева за участието им масовото сбиване.