Ансамбъл Пирин
Ансамбъл Пирин / БГНЕС
С празнична феерия и среща на поколенията тази вечер ансамбъл "Пирин" празнува 65 години от създаването си. Това каза художественият ръководител на ансамбъла Данислав Кехайов.

През тези години много творци и изпълнители са оставили по частичка от себе си и тази вечер ще отдадем заслуженото място именно на тези, станали класика изпълнения, разказа за предстоящия концерт Данислав Кехайов.

Ансамбъл Пирин
БГНЕС

Заедно с утвърдените и обичани от поколения почитатели изпълнения, ще бъдат представени и нови продукции, дело на хореографа Мирослав Димитров и диригента на ансамбъла Стоимен Добрев. Танцьорите ще покажат игри и танци от Кюстендилско с пищни костюми, които са създадени специално за новата продукция, създадена по хореография на Асен Павлов.

Уникалните гласове, танци и музикални изпълнения, които ансамбълът представя, са високо ценени както в България, така и по целия свят. От своето създаване милиони хора са се докоснали до фолклора на страната, благодарение на турнетата и на хилядите концерти.

Ансамбъл Пирин
БГНЕС

Ансамбъл "Пирин" е една от най-красивите визитни картички на България пред света, няма кътче на планетата, където да не е стъпил и да не е разнасял славата и красотата на българския фолклор, допълни художественият ръководител.

За своята годишнината ансамбълът ще зарадва почитателите с голям концерт в столицата тази вечер от 19 часа в зала 1 на НДК.
БТА