Към 10:00 ч. са гласували 4707 човека, което от 64 771 с право на глас е 7% активност. Комисиите работят в пълен състав и няма регистрирани проблеми, съобщиха от ОИК-Благоевград. 

Изборният ден започна във всички избирателни секции навреме. 5 са извършените смени сутринта, поради неявилите се членове навреме за започване на изборния ден. Двама от тях са в селата, а трима - в града.

Постъпили са около 15 запитвания, свързани с установяване на избиратели в списъка на заличените лица. Оказана е помощ на комисиите след справка дали лицето има право га съгласува.

Подаден е един сигнал срещу председателя на ОИК-Мартин Бусаров. Жалбата е ок Коалиция БСП за България срещу Маргарита Стоянова - председател на СИК 12, която е от квотата на ГЕРБ.

В предизборния ден след получаване на предизборните книжа и материали и подготовка на изборното помещение, председателката Стоянова е провела разговор с Мариана Паскова.

В разговорът Стоянова обяснила, че Бусаров ѝ е разрешил да сканира и изпринтят недопълнените оригинали на протоколите на СИК и да бъдат раздадени на застъпниците и представителите. Жалбата е изпратена до ЦИК и се очаква становище.

„Все още не сме се произнесли по жалбата, но ние я считаме за несериозна“, каза заместник-председателят на ОИК Йордан Симонски. „Няма сигнали за купуване на гласове, нямаме сигнали от прокуратурата за проблеми, изключително приятна и спокойна атмосфера за провеждане на избори“, каза Бусаров.
БГНЕС