/ iStock/Getty Images
Окръжната прокуратура в Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 18-годишно момиче.

Обвиняемата решила да празнува навършване на пълнолетие извън дома си и наела къща за гости в района на Разлог. За поканените на тържеството й приятели тя предварително закупила амфетамин и канабис (марихуана), съобщават от прокуратурата.

Пристигайки в наетата от нея къща за гости, в деня на празнуването на рождения си ден на 23.01.2021 г., обвиняемата оставила наркотичните вещества на една от масите. По този начин те били предоставени на гостите, пожелали да ги употребят. Някой от тях оставил на същото място и таблетки, съдържащи екстази (MDMA).

По време на празненството, както рожденичката, така и някои от гостите, употребили предварително набавената дрога.

Междувременно в РУ на МВР Банско постъпила информация за употреба на различни видове наркотични вещества в наетата от обвиняемата къща за гости. На място пристигнала сформирана оперативна група.

На холната маса бил установен полиетиленов плик със суха листна маса. Момичето направило опит да изхвърли амфетамин зад масивна статуетка, но била забелязана от полицейските служители.

При претърсване на къщата за гости са били открити и иззети плик с марихуана, мелничка, пластмасова кутийка с 3 розови хапчета (екстази) и полиетиленово топче с бучка бяло вещество (амфетамин).

По досъдебното производство е била извършена физикохимична експертиза, установила вида на откритите по време на празненството наркотични вещества.

Предстои делото да продължи в съда.