Новият областен управител на Смолян Стефан Сабрутев встъпи в длъжност. Наред с ключа на администрацията, досегашният управител Недялко Славов му връчи символично строителна каска, лента и ножица, които ще са му необходими при завършването и откриването на ГКПП-Рудозем.

Стефан Сабрутев заяви, че ще има приемственост и ще се продължи всичко, което е направено досега. Новият областен управител Стефан Сабрутев подчерта, че основният му ангажимент е провеждането на честни избори.

Гарантирам, че от моя страна ще има приемственост, посочи Недялко Славов. Той допълни, че е нормално встъпващият в длъжност областен управител да направи проверка, да хвърли поглед назад.

Кои са новите областни управители (СНИМКИ)

"Не се притесняваме от подобни действия, през тези години реализирахме ключови политики и важни за региона проекти", каза Славов. Според него освен провеждането на честни и прозрачни избори, областният управител на Смолян има и важната задача да оправдае надеждите на родопчани за отваряне на ГКПП при Рудозем.

Пунктът и подходният път са изградени над 80 процента, а според прогнозите се очаква той да бъде открит в следващите месеци в мандата на служебния кабинет.
БТА