/ Община Смолян
Дариха събраните средства от инициативата „Календар на община Смолян -2020 г.” на майките на Радина и Денислав - Милена и Светослава, съобщиха от Общианта.

Гостуващата изложба „Род, Семейство, Отечество“ ще бъде открита в РИМ „Стою Шишков“

Събраната сума в размер на 10 790 лв. беше разделена по-равно за двете дечица и им беше връчена от кмета Николай Мелемов. „Благодаря на всички хора от Смолян и страната, които бяха съпричастни към благородната кауза и дариха средства за лечението на вашите деца като закупиха календара на община Смолян.

Радина и Денислав са и наши деца затова може да разчита на помощ, която не приключва с тази инициатива", каза Мелемов пред майките. „Изказваме и нашата благодарност към г-н Мелемов за организираната благотворителна инициатива и всички хора, които се включиха в нея и дариха средства за нашите дечица.

Думите не ни стигат да изразим нашата благодарност. Надяваме се и нашите деца като пораснат да бъдат също толкова благородни. Родопчани са много добри хора”, посочиха със сълзи на очи майките.

Психолози продължават да обучават децата как да овладяват гнева

Те обясниха, че на Радина и Денислав предстоят много процедури и лечение в чужбина затова тази помощ им е изключително много ценна. Община Смолян благодари на всички, които показаха съпричастност към благородната кауза, както и на авторите на снимките, които ги предоставиха безвъзмездно за изработването на календара. Изказваме благодарност и към всички хора, които се отзоваха да продават календара с благотворителна цел.

Втората ни инициатива приключи успешно, благодарение на всички участници в нея и хора с големи сърца. От 1 февруари стартира и третото издание на инициативата за Календар - 2021 г. на община Смолян.