/ iStock/Getty Images
Благодарение на предприети бързи издирвателни действия е открит възрастен мъж, изгубил се в гора край с. Равногор. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Той е невредим, прегледан е в болница и вече е при близките си

В събота по обяд съпругата на 78-годишен мъж подала сигнал на тел. 112. Тя обяснила, че двамата заедно се разхождали в гората край летовището „Атоука“ в землището на брациговското село Равногор, събирали гъби и билки. Разделили се, за да обхванат по-голям периметър, жената се върнала на уреченото място и след като изминали няколко часа и 78-годишният й съпруг не се върнал, тя потърсила помощ.

Веднага за издирването на мъжа били сформирани няколко групи от полицаи от РУ-Пещера и участъка в Брацигово, пожарникари от противопожарния участък в родопския град, лесничеи от ДГС-Пещера, доброволци от вилната зона край „Атолука“ и село Равногор. В по-късен етап се включили и спасители-доброволци от група по пещерно спасяване в Пещера, а от другия край на планината тръгнали няколко души от съседното село Нова махала.

До полунощ – пеша и с помощта на високопроходими автомобили, продължило издирването. Влошаването на времето - дъжд в комбинация с непрогледния мрак, наложило търсенето да бъде преустановено. Рано сутринта в неделя екипите отново започнали да търсят възрастния столичанин и към 09.00 часа в неделя го открили жив и невредим в гората. Мъжът е транспортиран с линейка до Брацигово, където е прегледан от лекар и предаден на семейството му.