Renault Megane идва в България през април
Renault Megane идва в България през април / снимка: Speed-press

В началото на седмицата (1-2 декември) в околностите на Мадрид, Испания, се проведе първият международен тестдрайв на Renault Megane. Автомобилът бе представен пред журналисти във версиите хечбек и купе.

На международния тесдрайв Renault Megane Hatch бе представен във версията с 1,9-литров dCi турбодизелов двигател с мощност 130 конски сили и Megane Coupe с 2,0-литров TCe двигател с мощност 180 конски сили, като и двата варианта са с 6-степенна механична скоростна кутия.

Megane е най-важният модел на Renault, на който се падат 30% от продажбите на компанията. Новото поколение на автомобила се произвежда в Испания и предлага изключително ниво на сигурност и комфорт. Megane вече бе обявен за най-безопасния автомобил от EuroNCAP.

Новото поколение на автомобила има по-здраво шаси, по-висококачествени материали, по-добра аеродинамика и е произведено според новите стандарти на Renault за качество на изработката. Версията Hatch е с 5 врати и предлага много високо ниво на комфорт. Megane Coupe пък има с 19% по-твърдо окачване отпред и с 10% отзад, което прави пътното поведение на автомобила много по-спортно. Coupe е по-нисък и по-широк от Hatch, като двата модела имат коренно различен дизайн.

До края на следващата година семейството на Megane ще бъде допълнено и от останалите варианти на модела, сред които Scenic, Cabriolet и др. На платформата на Megane ще се произвеждат общо 6 различни модификации. На пазара в България автомобилът ще излезе през април следващата година, когато ще станат известни и цените на новия модел.

www.speed-press.com