Котенце-термометър съобщава прогнозата за времето (СНИМКИ)
Котенце-термометър съобщава прогнозата за времето (СНИМКИ) / ThinkStock/Getty Images

Повечето хора разчитат на смартфоните си или на сутрешните новини, за да научат какво ще бъде времето. Всеки би се съгласил, че тези начини не са особено забавни. Поради тази причина японският интернет магазин "Джапан трендс" предлага по-симпатична алтернатива - котенце-термометър, което уведомява собственика си за прогнозата, съобщава сайтът Ред ферит.

Нов уред решава проблема на мръзнещите служители в офиса

Сладкото коте с готовност предоставя информация за температурите, когато бъде "погалено". Погалването всъщност представлява двойно натискане по главичката. Ако потребителят го "погали" само веднъж, ще получи в замяна произволен коментар за времето. Словоохотливото котенце-термометър знае около 90 различни фрази. На всеки кръгъл час то "проговаря" автоматично.

Единственият недостатък на джаджата е, че говори само на японски. Ако потребителят не владее езика, "словата" на котенцето-термометър ще му се сторят безсмислени. Все пак дизайнерите са предвидили животинчето да може да общува и невербално, основно чрез опашката си.

Ако тя свети в червено, това означава, че навън е твърде топло. Жълтото е сигнал за поносими температури, а зеленото - за приятна свежест.

Когато стане време за сън, котенцето-термометър, предлагано в разцветки калико и сиво, влиза в "спящ" режим. Цената на симпатичната джаджа е 59 долара.

Източник: БТА