Дупка в сигурността на продуктите на McAfee
Дупка в сигурността на продуктите на McAfee / netinfo

Компанията разработваща софтуер за сигурност и защита eEye Digital Security предупреди конкурентната McAfee, че е открила опасна дупка в сигурността на нейните продукти от серията 2006.

Става дума за McAfee Internet Security Suite, SpamKiller, Privacy Service and Virus Scan Plus. Тези пропуски в защитата могат да бъдат използвани от неоторизирани лица да изпълнят код на компютър, на който работи такъв софтуер. Това значи, че ако използвате една от изброените продукти, всеки с подходящите познания може да стартира програма (троянски кон например), чрез който да разглежда, редактира, трие информация от вашия компютър.

От McAfee са благодарили за доклада и са уведомили потребителите си, че работят по проблема и ще пуснат пач за продуктите в сряда. Той ще бъде свален като ъпдейт и автоматично инсталиран на хората, които имат абонамент. Все още не са постъпили оплаквания за това нечия машина да е пострадала от тази дупка в сигурността, но от McAfee съветват потребителите си да бъдат с повишено внимание.

McAfee е на второ място на пазара на софтуера за защита и сигурност, веднага след лидера Symantec. Според последния изследвания Около 19% от компютрите в света са 'защитени' със софтуер на компанията.

http://www.kaldata.com/