Зорка Първанова ще участва във форум, посветен на децата със специални нужди
Зорка Първанова ще участва във форум, посветен на децата със специални нужди / netinfo

Съпругата на държавния глава - Зорка Първанова ще участва във Втория международен форум, посветен на децата със специални нужди, който ще се проведе в Доха /Катар/ от днес до 25 април .

Участието на Зорка Първанова е по специална покана на съпругата на британския премиер - Чери Блеър, която съпредседателства форума с Нейно височество Моза бинт Насър ал-Миснед, съпругата на емира на Катар.

На форума ще присъстват също Маргарида Барозу, съпруга на председателя на ЕК, представители на организации, които работят по въпросите на децата със специални нужди.

Основната тема на форума е повишаването на информираността на обществото за предизвикателствата, които стоят пред успешното интегриране на децата с увреждания. Зорка Първанова ще запознае участниците с опита на България в тази област и ще се спре на обучението на специализирани кадри, които да работят с деца със специални нужди.

Форумът ще се проведе в Центъра Шафала- най-модерното учебно заведение в арабския свят за лечение и обучение на деца с увреждания от всички възрасти.