/ БГНЕС
Една от трите жени, оцелели при катастрофата на самолет „Боинг 737“ в Куба, е починала в болница в Хавана, съобщиха световните агенции.
 
23-годишната Гретел Ландроув е родена в град Олгин, за където се е бил отправил самолетът, но напоследък е живеела в столицата. Другите две жени, които оживяха при катастрофата, остават в критично състояние заради тежки изгаряния и други травми, включени към апарати за изкуствено дишане.

18 май: Пътнически самолет се разби в Хавана
 
Самолетът Боинг 737 се разби почти веднага след излитането си от Хавана, причинявайки смъртта на 110 души (вече 111) от 113 на борда. Това прави инцидента авиокатастрофата с най-много жертви в Куба от близо 30 години.

Няма българи сред жертвите на авиокатастрофата в Куба
 
Мексиканските авиационни власти съобщиха, че временно спират дейността на авиокомпания „Дамох аеролинеас“, докато тече проверката ѝ, след като неин самолет се разби в Куба в края на миналата седмица, предаде Асошиейтед прес.

Намериха една от черните кутии на разбилия се край Хавана самолет
 
Главно управление за гражданска авиация посочи, че целта му е да гарантира, че авиокомпанията се придържа към разпоредбите, и да събере информация в помощ на продължаващото разследване за причините за катастрофата.
БТА